Financiële termen

online cursus beleggen

Gratis voor leden
Normale prijs €127.00

Ben je al lid? Log dan hier in.

Financiële termen

De wereld op de beurs is volgestopt met termen die heel cryptisch lijken. EBITDA bijvoorbeeld, een zeer belangrijke cijfer die je moet meenemen in je analyse maar wat houdt het precies in? Wij vonden het belangrijk om je alle termen te leren die je minimaal moet kennen zodat je een analyse veel beter kunt begrijpen.

Dit is een training die we aanraden om een aantal keer terug te kijken. We hebben deze training gemaakt omdat we zelf deze training in het beginstadium miste. Nadat je de belangrijke termen beheerst kun je veel gemakkelijker en met meer zelfvertrouwen de beurs op.

Doel van deze training:

Het doel van deze training is om je zoveel mogelijk essentiële financiële termen bij te brengen. We willen graag de angst wegnemen die ontstaat bij het lezen van bepaalde termen in een jaarrekening, balans of kasstroom overzicht. Deze angst zorgt ervoor dat je wellicht een hele goede aankoop laat glippen. Dit is een training die meer diepgang biedt in het hart van een bedrijf en de cijfers die je op de beurs tegenkomt.

Na afloop van deze training:

  • Begrijp je de belangrijke termen die vallen onder “Valuation measures”. Oftewel je kent de begrippen die gebruikt worden om een bedrijf te waarderen.
  • Je begrijpt de belangrijke termen op een Income Statement
  • Je begrijpt de belangrijke termen op  een Balance Sheet
  • Je begrijpt de belangrijke termen op een Cashflow Statement
  • Je begrijpt hoe je Trading information leest op de beurs

Ben je al lid? Log dan hier in.

3 delen

Financiële termen

Deel 1

Valuation Measures

Leer in dit deel alle belangrijke begrippen die investeerders gebruiken om te bepalen wat de waarde van een bedrijf is.
wanneer je weet wat de waarde van het bedrijf is, dan kun je namelijk ook uitrekenen wat de waarde van het aandeel is. We leggen dit uit in deel 1.

Deel 2

Financial Highlights

We leggen hier uit welke cijfers het meest bekeken worden door analisten. Deze begrippen worden het meest besproken, dit zijn namelijk de hoogte en diepte punten van het bedrijf die men samenbrengt in een begrip. Bedrijven worden op deze manier met elkaar vergeleken.

Deel 3

Trading Information

De informatie uit dit deel is belangrijk voor traders. Een trader wilt meer prijsgerelateerde informatie. Waarom is de prijs is op dit moment zo hoog of laag en wat gaat de prijs doen als we naar de termen kijken.
Ben je al lid? Log dan hier in.