Mindset van een Trader

online cursus beleggen

Gratis voor leden
Normale prijs €147.00

Ben je al lid? Log dan hier in.

Mindset van een Trader

Je weet nu hoe je grafieken leest, je weet hoe je trends en patronen ontdekt. Je hebt veel geoefend met PLUS500 en je denkt dat je er klaar voor bent. Toch is er nog een stemmetje die tegen je zegt dat je iets mist. Dat kan kloppen. Je zal niet per se een technische vaardigheid missen, die wordt vanzelf beter door te oefenen.

Je mist de MINDSET van een Trader. Een trader is een CONTRA-DENKER. Je zult bepaalde mentale skills moeten ontwikkelen om een echte succesvolle trader te moeten worden. In deze training gaan we uitgebreid in op alle valkuilen die een trader heeft en hoe je deze kunt voorkomen.

Doel van deze training:

Na het afronden van de training weet je wat de mentale valkuilen zijn van traden en intensief beleggen op de beurs. Je leert belangrijke technieken om jezelf te beschermen tegen verliezen. Je leert ook rekenmethodes om je winsten te beschermen. Dit vinden wij een training die een absolute MUST is voor serieuze traders.

Na afloop van deze training:

  • Kun je traden aanpassen naar jouw persoonlijkheid
  • Kun je een strategie maken
  • Weet je wat en hoe je een Risk Reward Ratio gebruikt en toepast
  • Weet je hoe je ervoor zorgt dat je portefeuille geen risico loopt
  • Heb je kennis van jezelf en de type TRADER die je eigenlijk echt bent

Ben je al lid? Log dan hier in.

6 delen

De minset van een Trader

Deel 1

Wat voor een trader ben jij?

Leer jezelf kennen, wat is je persoonlijkheid. Hoeveel risico kun je hebben, het belangrijk dat je lekker in je vel zit.

Deel 2

Expectancy en Risk Reward Ratio (RRR)

Wanneer pak je winst en wanneer pak je verlies? Je hebt een bepaalde trade in gedachten. Hoeveel risico loop je als je deze trade plaatst? Wat is je gemiddelde winst over een serie van geplaatste trades. In deel 2 worden deze vragen uitvoerig behandeld.

Deel 3

Position sizing

De heilige graal voor vele traders. Met deze techniek halveren ze de verliezende trades en verdubbelen ze de winnende trades. Zonder het risicoprofiel te verhogen. Hoe doen ze dit? We laten je de rekensommen zien.

Deel 4

Emoties

Je hebt een MONSTER van een winnaar in je laatste trade. Je voelt je onoverwinnelijk. Je hebt de code gekraakt. Je kunt je nieuwe sportwagen al horen brullen. De emoties achter het traden zijn op z’n zachts gezegd ENORM. Je moet hier goed mee kunnen omgaan, jij bent de enige vijand van jezelf wanneer je aan het traden bent. Wij laten je alle valkuilen zien.

Deel 5

Vragenlijst

Wanneer je eerlijk genoeg bent om toe te geven dat wij allemaal emotionele wezens zijn. Dan doe je er goed aan om deze vragenlijst zorgvuldig door te nemen en uit te werken. Dit is jouw persoonlijke samenvatting van jouw beleggingsprofiel.

Deel 6

Mindset

Hoe ga je met geld om? Welke rol speelt Money Management bij het traden en kun je voldoening uitstellen? Vele vragen en gedachten waar wij je over na laten denken. Dit is hoe de grote traders denken. Ontdek waarom je maar 5% winnende trades nodig hebt om winst te maken. Mindset is KEY!
Ben je al lid? Log dan hier in.